lørdag 31. mai 2014

Oppsummering for mai

Har ikke vært så flink å blogge underveis denne måneden - men det betyr ikke at det er stillstand her i nummer 48. Tvert imot! Her jobbes det for fullt!

Murerne er ferdige med muren til inngangspartiet for utleieleiligheta, og har støpt trappa. Nå skal betongen tørke i et par uker til!


Syns det ble ei bra trapp - med gode trinn. Her skal det legges fliser når betongen er tørr, så er det klart for at rommet under kan innredes. Det skal bli soverom nr. 4 i utleiedelen. Soverom nr. 3 er også under arbeid - har fått inn isolasjon i veggene og satt opp lettvegger. Når elektrikeren har gjort sitt, skal taket legges der og i resten av kjelleren.

I forkant av huset, har terrenget blitt senket og forberedelsene til støping av fundamentet for balkongene har startet.

Vi gleder oss til å sette i gang! Har savnet mulighet for å sitte ute disse fine sommerdagene som har vært her nord. Vi har kveldssola i front av huset, så jeg tror nok at balkongene her kommer til å bli flittig brukt. 

Har også (nesten) hatt besøk av Snekker-Otto.... ;)


...men egentlig var det "bare" Kaizer-gutta som var her for å lage takrenner til utbygget. Snekkerne har jobbet med taket hele uka - og er straks i mål! Vinduene har de også fått inn - så nå begynner huset å ta skikkelig form. Vi er kjempefornøyde, så langt :)


Taket vi har valgt er Decra Grå antikk - syns det ble akkurat passelig sjatteringer! Blir det ikke fint? Gleder oss til vi har fått opp kledningen også - og blitt kvitt en masse av rotet på tomta!

Etter å ha lånt den falleferdige hengeren til svigers til nå, fant vi ut at vi skulle investere i egen henger. Gjett om vi er glade for det!! Virkelig verdt hver ei krone! Vi har fått kjørt mange lass med byggeskrot - og levert både eternitt og metall på miljøstasjonen. Er enda noen turer igjen før vi har det ryddig.

Blitt kvitt litt stiger inne - har bygget oss ei byggetrapp i påvente av den ordentlige trappa (som ikke skal inn før helt til slutt). Vi har bestilt trapp fra Snekkeriet Steinsvik i Gratangen. Godt håndtverk, god service og bra pris, gjorde at vi valgte dem som leverandør. Fint å kunne benytte en lokal leverandør, som følger oss opp på en fin måte - og kommer å kontrollmåler før de produserer trappa!


Her vises byggetrappa fra første til andre etasje. Det lille rommet til venstre skal forresten bli spiskammers - gleder meg allerede til å sette opp hyller og organisere der inne :) Kjekt å slippe å gå i kjelleren for å hente ting (har ikke stort sett "alle" matbod i kjelleren, da?).

I uka som har gått, har vi stort sett jobbet i nydelen. Vi har fått isolert alle ytterveggene i både første og andre etasje. 

Første lass med isolasjon kommet i hus - i løpet av uka ble mengden doblet..


Har fått plastet og lektet ut alle ytterveggene i første etasje. Her inne skal det bli kjøkken etterhvert.


I andre etasje er alle ytterveggene isolert og på to av veggene er plast og lekter også kommet opp. Jeg liker de store 140*140 vinduene kjempegodt! Det blir vinduene i to soverom her oppe. Ikke lenge til vi skal sette opp lettveggene. Litt etter litt tar det form innvendig også.

...apropos byggeskrot og sånn... Vi har vært flinke med å utnytte materialene vi har kjøpt, det har ikke blitt mye rester. 

Her er restene av Glava - etter å ha isolert 2 etasjer!

I denne måneden har vi dessverre mistet arbeidsformannen vår :( Den fine pusen vår ble påkjørt og døde for et par uker siden. Savner den lille, morsomme villbassen....heldigvis har vi fortsatt Bayaz-kompisen vår ♥

Fine, fine gutten ♥

Vi har også bestilt både ytterdør og badekar. Kjørte oss en liten tur til Sortland i går, var hos Flisekompaniet og så på fliser. Ikke så enkelt å skulle ta ut en hel haug fliser til huset...takk og lov at vi hadde planlagt alle rommene, sånn at vi visste hva vi skulle se etter. Tror jeg hadde blitt temmelig forvirret uten en skikkelig plan. Nå har vi bestemt oss for hvilke fliser vi skal ha i de forskjellige rommene - det gjenstår bare å få beregnet antall kvadratmeter.

I morgen fortsetter vi med plasting, og skal starte med oppsetting av lettvegger. Et hengerlass med metall skal også gjøres klart, sånn at jeg kan svinge det på miljøstasjonen over helga.

I uka som kommer skal vi ha møte med elektriker og rørlegger, for å avtale oppstart. Vi skal få kikket nærmere på montering av balansert ventilasjonsanlegg, slik at vi kommer i gang med dette. Onsdag kommer kjøkkenet og resten av møblene vi har bestilt fra IKEA - ikke akkurat klart til å montere dette da, he, he. Blir nok plassert i kjelleren inntil videre.

En spennende måned vi går inn i. Thomas skal ha fire uker ferie fra midten av juni - det blir ikke mye avslapping på ham...en skikkelig jobbeferie! Om vi skal komme i mål etter planen vår, er det bare å fortsette å stå på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar