onsdag 23. april 2014

Kjøkken - og atter kjøkken

Omsider er kjøkkenplanen vår helt i boks! Var innom IKEA Slependen tidligere i mars, der jeg fikk gått gjennom tegningen sammen med en av kjøkkenkonsulentene der. Virkelig et nyttig besøk! Nå er alle detaljer klare og kjøkkenet straks i bestilling!

Det blir et brunsort kjøkken med Laxarby-fronter og Personlig benkeplate i eikemønster. Her er noen illustrasjoner av kjøkkenet....har ikke helt bestemt meg for fargene på kjøkkenet enda, så det spørs om det blir turkise vegger der...


Har valgt bort overskap, til fordel for mange dype skuffer. Får i tillegg et spiskammers/matbod i tilknytning til kjøkkenet, hvor jeg kan plassere alt som ikke er i daglig bruk og normalt bare tar opp plass i skuffer og skap.


Under de hvite vitrineskapene skal vi ha en Hemnes dagseng. Skapene blir nok mest til "utstillingsformål", og vi har planlagt lys og glasshyller der. I dagsenga ser jeg for meg å ha puter og pledd - har alltid hatt lyst til å ha en skikkelig koseplass på kjøkkenet. Kjøkkenøya har åpne skap mot veggen på begge sider, med plass til brødrister etc. som er kjekt å ha for hånden, men som jeg ikke vil skal "rote" på benken.


Benkeplaten kommer med ferdig underlimt vask - kjekt! Siden vi skal ha et slags "storkjøkken-armatur", som tar plass, kommer jeg til å bare sett opp hyller over vasken. Ser for meg at vi kommer til å ha glass, krus og tallerkener som er ofte i bruk på hyllene (blir sikkert plass til litt pynt og stæsj der også, tihi).


Vi har valgt et kjøkkenarmatur fra Hansgrohe - Axor Starck X - med uttrekkbar dusj. Fant den på nett til en brøkdel av prisen hos vår lokale VVS-forhandler - lønner seg å sjekke litt rundt.

Har brukt mye tid på å "analysere" bruk og behov på kjøkkenet - så det blir spennende å se om man har truffet sånn passelig ;)

4 kommentarer:

 1. Så spennende det blir å se det ferdig. Vi har heller ikke overskap og jeg er veldig fornøyd med det. Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, Bente :) Vi har myyyye arbeid foran oss - men det er utrolig spennende å holde på!

   Slett
 2. Hei. Det ser veldig bra ut. Vi holder også på å planlegge kjøkken, og har brukt enormt mye tid på å analysere bruk og behov som du sier. Viktig å planlegge godt. Morsomt å følge med prosjektet deres. Lykke til videre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt sant! Er kjempeviktig å tenke over behov - og se for seg de framtidige behovene, spesielt på rom som er dyre å endre - som kjøkken og bad.
   Måtte inn og kikke litt på bloggen din også - blir spennende å se huset deres ta form :) Lykke til!

   Slett