søndag 27. april 2014

Helgas innsats

Denne helga har mine foreldre vært og jobbet sammen med oss. Kjempekjekt å få hjelp - tusen, tusen takk skal dere ha ♥

Har fått fjernet det siste gamle vinduet i kjelleren - der hvor vi skal ha det 3. soverommet i utleieleiligheta. Her holder pappa på å forskale, for å gjøre klart for det nye vinduet. Fordi vi endret litt på plasseringa i forhold til det gamle, lille vinduet, måtte vi også fjerne endel av muren.


Vi fikk revet veggene til vaskerommet, samt panelet i taket. En skikkelig drittjobb - kom mye gammelt støv ned....og så fant vi enda noen gamle aviser. Både Arbeiderbladet, Lofotposten og lokalavisa Fremover var alle fra 1939. Gleder meg til å bla gjennom dem. Kommer til å bli interessant å se hva som står i forhold til krigen vi vet kom til landet vårt året etter. Syns også det er morsomt å kikke på gamle annonser - kanskje man finner noe som havner i glass og ramme etterhvert :)


Det henger kabler og dingler - venter på å bli skult i det nye taket. Jeg står inne i det som skal bli soverom og tar bilde mot vaskerommet. Her skal det etterisoleres og kles med plater. Murgulvet må avrettes før det kan legges på nye nytt, men først skal reisverket til veggene opp.Mens gutta har holdt på i kjelleren, har mamma og jeg jobbet i stua i andre etasje. Her har vi lektet ut veggene. Gjør dette for å få skjult elektrisk anlegg, samt etterisolert her også. Gøy å endelig kunne bygge litt opp igjen - og ikke bare rive.


Fikk ryddet litt i rivingsrot og kjørt bort et lass med gammelt panel. Spent på hvor mange lass det kommer til å bli til slutt!

Tidligere i uka tok vi hull i Ålesundsmuren, for å få dør fra den gamle kjelleren til den nye delen som er under oppføring. Det var litt av en jobb - muren er over 60 cm tykk. Du aner ikke hvor utrolig mye stein det var!!! Når alt ligger i en stabel på bakken, så er det ufattelig at alt har fått plass i denne åpningen!! Etterhvert skal dette bli en hel vegg, med ei dør - men det er et stykke igjen, kan man vel trygt si ;)


I uka som kommer, skal gulvet støpes i kjelleren i det nye inngangspartiet, drenering skal legges - og kanskje trappa begynner å ta form! Spennende dager!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar