onsdag 20. november 2013

Houston - we have a problem!

...oi, sann.....vi har fått skade på grunnmuren som følge av sprengingen....


Som du ser, så er det sprekkdannelser i hjørnet av muren - disse sprekkene er gjennomgående. Muren er en såkalt Ålesundsmur (kompakt murvegg av naturstein murt i sementmørtel mot forskaling på en side). Grunnen til at det ble sprekk, er at det går en fjellåre akkurat under hjørnet her - og under sprenging har den hevet seg.

Dette hjørnet må nok sannsynligvis erstattes, eller i alle fall forsterkes!

Her ser du noen av sprekkene som vises innenfra.

Dette var en kraftig strek i regningen for oss!! Vi holder nemlig på med det siste soverommet i kjelleren - og planen var å få det ferdig til jentene kommer hjem på juleferie 18.desember. Nå må vi bare avvente alt - til takstmann har sett på skaden, og muren er reparert....æsj, altså... (det jeg egentlig skulle ha sagt egner seg ikke på trykk...)

Vi har også fått skade på badet...her har baderomspanelet forskjøvet seg, så mønsteret stemmer ikke helt...

(har endret på farge og kontrast, for at fugene skulle vises bedre)


I tillegg fikk vi nesten ikke igjen døra til badet. Over døra ser du på panelplaten at det har vært ei forskyving/heving på den ene siden. Denne plata lå kant i kant med de andre - og det kan man ikke si at den gjør nå...


I hjørnet som ligger nærmest det stedet hvor muren har fått skade, er det blitt ei stor sprekke. Huset har nok hevet seg litt etter sprengingen, ja...

Sånn kan skje - det er vel derfor man tegner forsikring i dyre dommer når man skal sprenge, vil jeg tro. Er nå bare glad for at det ikke ble noen skader på naboenes hus - da hadde vi nok blitt enda mer populære ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar